skip to Main Content

april, 2015

19aprallday30 jaar Tussen Kunst & Kitsch30 jaar Tussen Kunst & Kitsch in 101 ontdekkingen

Event Details

Ter ere van het dertigjarig bestaan van Tussen Kunst en Kitsch is in Museum Flehite van 19 april tot en met 12 juli de tentoonstelling 30 jaar Tussen Kunst en Kitsch in 101 ontdekkingen te zien. Daarin een selectie van meer dan honderd voorwerpen uit het bekende televisieprogramma van AVROTROS.

Wie kent niet het AVROTROS-programma Tussen Kunst en Kitsch? Het populaire tv-programma viert zijn zesdse lustrum en om dat te vieren is t/m 12 juli 2015 de tentoonstelling 30 jaar Tussen Kunst en Kitsch in 101 ontdekkingen te zien in Museum Flehite in Amersfoort.

De expositie is samengesteld door de experts van het tv-programma. De veertien ‘gastconservatoren’ selecteerden samen ruim honderd bijzondere (kunst)voorwerpen met een bijzonder verhaal die zij de afgelopen jaren taxeerden tijdens de opnamedagen van het tv-programma.

Elke expert selecteerde zeven pareltjes uit het eigen vakgebied. De expositie toont onder andere 17de-eeuws glas, art deco-voorwerpen en werk van grote namen zoals Escher, Picasso en Pieter Breughel de Jonge. Er zijn juwelen, meubels, archeologische vondsten en Delfts aardewerk.

Mooie en bijzondere kitsch is ook in de tentoonstelling te vinden. Een roze vijfdelig klokkenstel bijvoorbeeld. Of een houten ‘stilletje’ (poepdoos). Deze stond bij deftige huizen meestal in de slaapkamer, maar in de 17de eeuw was het zelfs niet ongewoon dat zo’n ‘doos’ in de eetkamer stond! Achter een mooi kamerscherm, dat wel.

Time

All Day (Sunday)

Location

Museum Flehite

Westsingel 50, Amersfoort, Netherlands

Back To Top
X